Powered By Blogger

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Χωρίς χρέωση πλέον τα ραντεβού με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ



Τέλος η χρέωση για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Την ανάπτυξη ενιαίας πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε με εγκύκλιο της η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στόχος της εφαρμογής είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει στην ανάπτυξη μιας ενιαίας πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο την οποία θα υλοποιήσει και θα φιλοξενεί η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Το έργο αναπτύσσεται με πόρους του τρέχοντος ΕΣΠΑ.


Πρόκειται για ένα εθνικό σύστημα "κλεισίματος" ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.), που θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (τακτική και ολοήμερη λειτουργία), καθώς και ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ).

Μέσω του νέου συστήματος οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση. Παράλληλα θα εξακολουθήσει να υφίσταται η δυνατότητα "κλεισίματος" ραντεβού μέσω τηλεφώνου με χρέωση. Για την υλοποίηση του έργου η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αναπτύσσει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο στην οποία:

α. θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των ιατρών ανά ειδικότητα για ραντεβού,

β. θα κλείνονται τα ραντεβού,

γ. θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας (Π.Υ.Υ.) του Ε.Σ.Υ. και δ. θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Η επιτυχία του έργου προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.), των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για:

α. την κοινή κωδικοποίηση των Μονάδων Υγείας μέσω αντιστοίχισης των υφιστάμενων κωδικοποιήσεων τους σε επίπεδο κλινικών, ιατρικών τμημάτων, ιατρείων, ειδικοτήτων ιατρών κ.λ.π.,

β. την έγκαιρη τροφοδότηση του κεντρικού συστήματος πριν την έναρξη της λειτουργίας τους με τα είδη κλεισμένα - ανεκτέλεστα ραντεβού καθώς και τα διαθέσιμα ραντεβού (βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού), για κάθε μονάδα που θα ενταχθεί στο σύστημα και λειτουργεί αυτή τη στιγμή με δικό της πληροφοριακό σύστημα και

γ. την ενημέρωση του προσωπικού όλων των δομών Π.Υ.Υ. του Ε.Σ.Υ. για τον τρόπο λειτουργίας της νέας εφαρμογής.

Ειδικότερα, θα πρέπει καταρχήν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. με την εποπτεία των Διοικήσεων των Υ.Πε., καθώς και οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να συμπληρώσουν την φόρμα απογραφής τους. Η συμπλήρωση θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.i dika.org.gr/rantevou. θα προηγηθεί αποστολή μέσω email των username και password εισόδου στην εφαρμογή. Η συμπλήρωση των απογραφικών στοιχείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 25 Μαΐου 2015. Με την παραλαβή της παρούσας οι Διοικητές Υ.Πε., Νοσοκομείων και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα email στο rantevou @ idika . gr, με τα οποία θα ορίζουν σε κάθε δομή Π.Υ.Υ. του Ε.Σ.Υ. τα στοιχεία επικοινωνίας υπεύθυνου διαχείρισης των ραντεβού και συγκεκριμένα:

  • Όνομα και Επώνυμο Υπευθύνου,
  • e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας του υπευθύνου.


Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας σχεδιάζεται για την πιλοτική φάση από 15-06-2015 έως 30-06-2015. Η πλήρης εφαρμογή από 1-07-2015. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα θα αποσταλεί στις αρχές Ιουνίου 2015.

Όλες οι δομές Π.Υ.Υ. του Ε.Σ.Υ. καθώς και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα πρέπει την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την έναρξη της παραγωγικής τους λειτουργίας στο νέο σύστημα και εφόσον έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση "κλεισίματος" των ραντεβού στο τοπικό τους σύστημα, να ενημερώσουν την ΗΔΙΚΑ με τα ήδη καταχωρημένα ραντεβού προκειμένου αυτά να μεταπέσουν στη νέα εφαρμογή. Ο υπεύθυνος που θα οριστεί για κάθε δομή Π.Υ.Υ. του Ε.Σ.Υ. καθώς και ο ιδιώτης ιατρός, θα λάβει από την ΗΔΙΚΑ έγκαιρα πρότυπο αρχείο μετάπτωσης που θα πρέπει να παραχθεί για τη μετάπτωση των ραντεβού. Για όσες δομές λειτουργούν με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης ή έχουν πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν κεντρικά από την ΗΔΙΚΑ. Για τις υπόλοιπες δομές Π.Υ.Υ. του Ε.Σ.Υ. θα πρέπει να ενημερωθεί ο Ανάδοχος που υποστηρίζει το πληροφοριακό τους σύστημα για την παραγωγή του εν λόγω αρχείου μετάπτωσης.

http://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου