Powered By Blogger

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συνεργασία Υπουργείου και Εμπορικού κόσμου για την Κάρτα Αλληλεγγύης

Συνεργασία  Υπουργείου και Εμπορικού κόσμου για την Κάρτα Αλληλεγγύης

Μετά από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώς Φωτίου, πραγματοποιήθηκε χθες 15 Ιουνίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι ενέργειες για την προώθηση της Κάρτας Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων από συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στοΠΛΑΊΣΙΟ του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης  2015.
Η Υπουργός, αφού τόνισε ότι η εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου 2015 η Κάρτα Αλληλεγγύης θα διανεμηθεί μέσω τωνΚΕΠ στους δικαιούχους,  ζήτησε τον συντονισμό των ενεργειών προς ενεργοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και τη συμβολή τους με επιπλέον προσφορές στους δικαιούχους αυτών των καρτών.             
Ο  κ.  Κορκίδης  διαβεβαίωσε ότι  η  ΕΣΕΕ  θα  ξεκινήσει  μία  καμπάνια  ενημέρωσης,  διαμέσου των Ομοσπονδιών της και των Εμπορικών Συλλόγων, όλων  των  εμπορικών  επιχειρήσεων τροφίμων , εκκινώντας από εκείνες τις περιοχές της χώρας που έχουν  τρωθεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.  
Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι  έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα επικοινωνίας που περιλαμβάνει και ενημερωτικά μηνύματα μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει τα καταστήματα εμπορίας τροφίμων που δεν διαθέτουν και επιθυμούν μηχανήματα ανάγνωσης καρτών (POS), δεδομένου ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι μια κανονική, τραπεζική,  προπληρωμένη κάρτα με την υποστήριξη της Mastercard.          
Οι παρόντες και παρούσες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι  ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του τρέχοντος Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης θα είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας, των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών αγορών, πράγμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στις ενέργειες του Υπουργείου.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου