Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τα 7 ΝΑΙ και τα 7 ΟΧΙ του ελληνικού εμπορίου για το Δημοψήφισμα



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συνεδρίασε χθες 28 Ιουνίου σε διευρυμένη σύνθεση, στην Λάρισα, με συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορίου από την Θεσσαλία και το σύνολο της επικράτειας. ΣτοΠΛΑΊΣΙΟ της συνεδρίασης ασχολήθηκε εκτεταμένα με τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της διαπραγμάτευσης της ελληνικής Κυβέρνησης με τους θεσμούς και την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για διενέργεια δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Η Χώρα μας οδεύει στις κάλπες, για ένα «ναι» ή ένα «όχι», που ενδέχεται να καθορίσει την πορεία και το μέλλον μας, τις πολιτικές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή προοπτική μας. Έπειτα από την πεντάμηνη, άκαρπη και δυστυχώς, κοστοβόρα διαπραγμάτευση, κυριολεκτικά στο και πέντε «ημέρες» από την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος της 30ης Ιουνίου, η Κυβέρνηση επέλεξε να πετάξει τελικά «την μπάλα στο γήπεδο» του ελληνικού λαού. Όπως όλα δείχνουν, τα γεγονότα μας ξεπέρασαν και μετά τις αιφνιδιαστικές πολιτικές επιλογές, αναμφίβολα θα «παγώσουν» τα πάντα στην αγορά την εβδομάδα του «διαβόλου», αφού κανείς δεν θα πληρώνει κανέναν, με ότι αυτό συνεπάγεται στο τέλος του μήνα.
Οι Έλληνες καλούμαστε, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, σηκώνοντας το βάρος της ιστορικής ευθύνης, απαντώντας, όμως, μάλλον σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Είναι πιθανό πως, το ερώτημα «γρίφος», όπως έχει τεθεί μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές απαντήσεις από τους ίδιους τους ερωτώμενους. Πρόκειται για μία λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει, τι ακριβώς θα σημαίνει η επόμενη μέρα, το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μια μικρή πρόγευση, για τα όσα μπορούν να συμβούν, αποτελούν τα όσα διαδραματίστηκαν ήδη το Σαββατοκύριακο, με τις ατελείωτες ουρές στα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα και στα ΑΤΜ των τραπεζών, τα οποία είχαν «στεγνώσει» απόΧΡΉΜΑΤΑ.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ  Ε ΜΠ Ο Ρ Ι Ο Υ
Με πυξίδα την συμβολή στην ανάπτυξη και στην προκοπή του τόπου, ο εμπορικός κόσμος πάντα πρότεινε τις εθνικά ωφέλιμες λύσεις. Με αίσθημα ευθύνης και ανεξαρτήτως του Δημοψηφίσματος που προτάθηκε από την Κυβέρνηση και επικυρώθηκε από τη Βουλή, το ελληνικό εμπόριο προβαίνει στο ακόλουθο ψήφισμα με 7 ΝΑΙ και 7 ΟΧΙ.


Λέμε ΟΧΙ

• Στη διαπραγμάτευση εξόδου μας από την Ευρωζώνη.
• Στην άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή.
• Στην ασφυξία της αγοράς και την οικονομική κατάρρευση της.
• Στην υπερφορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων
• Στην απώλεια συναλλακτικής εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.
• Στην καταδίκη των μικρομεσαίων στη φτώχεια και την ανεργία.
• Στην εξαγορά του εθνικού πλούτου μας, ως λεία από τους κερδοσκόπους.


Λέμε ΝΑΙ

• Στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
• Στη καλύτερη δυνατή «Συμφωνία» με τους εταίρους μας.
• Στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με ρευστότητα.
• Στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της Χώρας.
• Στην απρόσκοπτη λειτουργία της ελληνικής αγοράς.
• Στην εφαρμογή εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης.
• Στη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης.


Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, συστήνουμε ψυχραιμία, ηρεμία σε όλους και νηφάλια σκέψη, που είναι και οι μοναδικοί καλοί σύμβουλοι σε καιρούς κρίσης.

Ως εκπρόσωποι των μικρομεσαίων της αγοράς καλούμε τα κόμματα και τους πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να αποφευχθεί το κλίμα πόλωσης και ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

http:/WWW.esee.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου