Powered By Blogger

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παράταση ρύθμισης 100 δόσεων προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από επίμονες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, παρατάθηκαν τελικά οι δύο ρυθμίσεις των 100 δόσεων (ν. 4321/2015) για τις οφειλές τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τον ΟΑΕΕ.
Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, η κα Υπουργός δήλωσε ότι η ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015. 


Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαΐου, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις , ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ωστόσο οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δις ευρώ.
Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι του Δημοσίου να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, η ΕΣΕΕ εξασφάλισε έτσι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων από την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών.  Πρέπει ωστόσο να ληφθεί υπόψη ότι, μετά και από σχετικές πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών, αυτή η παράταση είναι η τελευταία, κάτι που πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν σοβαρά υπόψη.

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ψηφίστηκε στην Βουλή και η παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής».  Η σχετική προθεσμία παρατείνεται και αυτή μέχρι 26 Ιουνίου 2015 και δεν ισχύει μόνο για τις οφειλές από μισθώματα ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, 92% όσων έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση είναι νέες ρυθμίσεις, ενώ το 8% από προηγούμενες ρυθμίσεις.  Συνολικά έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 4,2 δισ. ευρώ, έχουν ενταχθεί σχεδόν 200.000 οφειλέτες και τα ασφαλιστικά ταμεία εισέπραξαν ως πρώτη δόση 150 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται και για την ρύθμιση αυτή ότι –κατά τα φαινόμενα- θα είναι η τελευταία, οπότε όλοι οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται, επιβάλλεται να κάνουν χρήση της προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου