Powered By Blogger

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Χωρίς "κούρεμα" κεφαλαίου η ρύθμιση των 100 δόσεων

Χωρίς

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και αφού θα εγκριθεί στο Eurogroup της Δευτέρας το νομοσχέδιο για τη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, η οποία τελικά δεν θα προβλέπει «κούρεμα» του οφειλόμενου κεφαλαίου, αλλά θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογουμένους.
Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και γίνονται συζητήσεις για το θέμα αυτό με τους εταίρους, οι οποίοι -όπως είπε- έχουν και μερικές πολύ καλές ιδέες.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα κούρεμα στη βασική οφειλή, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε «κούρεμα» έως 50% της οφειλής σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής της. Επίσης ανοιχτό παραμένει το ύψος των οφειλών που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Με βάση το αρχικό σχέδιο στη ρύθμιση θα μπορούσαν να υπαχθούν όλοι οι οφειλέτες, ακόμη και αυτοί που έχουν χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι σήμερα εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους μεγάλους οφειλέτες και συγκεκριμένα θα εξαιρεθούν όσοι είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους στην εφορία, αλλά ήταν ασυνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Έλεγχοι για φοροδιαφυγή
Στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ενοποιήσει τις διάφορές λίστες με όσους έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό όπως είναι η περίφημη λίστα Λανγκάρντ, η λίστα του Λουξεμβούργου, του Λονδίνου, αλλά και τα εμβάσματα προς το εξωτερικό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το προσωπικό του ΣΔΟΕ είναι λίγο για να εξετάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις. Ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό να τα δηλώσουν και να τα νομιμοποιήσουν πληρώνοντας το αναλογούντα φόρο, ακόμη και αν δεν τα «επαναπατρίσουν».


http://www.ergasiaka-gr.net/2015/03/Xoris-koyrema-kefalaioy-i-rythmisi-ton-100-doseon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου