Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Γι αυτό ΔΕΝ πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο ίντερνετ...

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Γι αυτό ΔΕΝ πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο ίντερνετ...

Πριν από λίγες ημέρες τρία ανήλικα κορίτσια πήγαν μόνα τους στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα όπως ανέφεραν τα θύματα, είχαν πάρει φωτογραφίες τους που είχαν ανεβάσει στο ίντερνετ, και κάνοντας φωτομοντάζ έβαλαν τα πρόσωπά τους σε γυμνά σώματα. Όμως πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χαρά πολλών γονέων να μοιράζονται τις φωτογραφίες του παιδιού τους με τους με τους διαδικτυακούς τους φίλους, μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη, κυρίως για τα ίδια τα παιδιά. Μπορούν εύκολα να υποκλαπούν, και να χρησιμοποιηθούν σε μια απλή διαφήμιση, μέχρι να τις εκμεταλλευτούν πορνογραφικές ιστοσελίδες αλλά και άνθρωποι που κάνουν cyberbulling, κάποιος δηλαδή που εκφοβίζει πίσω από την ανωνυμία που του παρέχει το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες του παιδιού τους στο facebook ή και σε άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωση ότι πιθανότατα παρέχουν οι ίδιοι υλικό προς εκμετάλλευση, ακόμη και αν κατεβάσουν τις φωτογραφίες. Και αυτό γιατί, οι φωτογραφίες διατηρούνται για πάντα, ακόμη και αν εμείς πιστέψουμε ότι τις έχουμε διαγράψει από το προφίλ μας.

Είναι δηλαδή σαν να αφήνουµε ορθάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού µας σε καθέναν που θέλει να µπει και να πάρει µια «γεύση» από την ιδιωτική µας ζωή.

Αν τα παιδιά σας είναι εκείνα που δημοσιεύουν προσωπικές τους στιγμές στο Facebook, αυτό που μπορείτε να κάνετε ως γονείς είναι να προσπαθήσετε με τον διάλογο και την ψυχραιμία να εξηγήσετε ποια είναι τα όρια της σωστής χρήσης του Facebook.

Αποφύγετε τις εικόνες που αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες. Μήπως το πουκάμισο που φοράει το παιδί σας σε μία από αυτές εμφανίζει το όνομα του σχολείου του;

Να σημειωθεί ότι πολλά σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δημοσιεύουν φωτογραφίες από παιδικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι γονείς για τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Ακόμη και αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να πέσουν στα χέρια επιτήδειων.

http://www.athensmagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου