Powered By Blogger

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή Προέδρου ΕΣΕΕ για ψηφοδέλτιο



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χθες, 22 Οκτωβρίου, συνεδρίασε ο συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο», του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και το οποίο διοικεί την ΕΣΕΕ σε μία εξαιρετικά δύσκολη, τελευταία εξαετία. Το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η απόφαση να οδηγήσουμε την ΕΣΕΕ με τις καλύτερες συνθήκες στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, καθώς και να απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να επικεντρωθούμε στην εκλογή αξιόλογων προσώπων και ικανών συναδέλφων, αντί να αναλωθούμε στην άχαρη επιλογή παρατάξεων. Το δυσάρεστο είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν, ενώ σύμφωνα με τον νόμο όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν την εμπορική ιδιότητα. 

Επίσης, οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η παράταξή μας αποφάσισε να απομακρύνει όσους εμπλέκονται σε παρατυπίες και αντικανονικές ενέργειες που έπεσαν στην αντίληψη μας σε ότι αφορά την διαχείριση προγραμμάτων σε κάθε βαθμίδα εκπροσώπησης του εμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και τέως Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Παγώνης προέβλεψε την συμμετοχή του… εαυτού του σε τρία από τα προγράμματα της Ομοσπονδίας με αμοιβή, ενώ φρόντισε να εντάξει και ως εξωτερικό συνεργάτη σε δύο από αυτά την τέως σύζυγό του, φυσικά και πάλι με αμοιβή!

Με τις ενέργειές του αυτές, ο "συνάδελφος" Παγώνης παρέβη ευθέως το καταστατικό της Ομοσπονδίας του, το καταστατικό της ΕΣΕΕ και τις ηθικές αρχές με τις οποίες έχει μάθει να πορεύεται η συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση τόσο στο τοπικό, όσο και στο ανώτατο επίπεδο. Παράλληλα, έθεσε σε κίνδυνο το καλό όνομα και την φήμη που με πολύ κόπο έχουμε κτίσει, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες και ΕΣΕΕ, στην διαχείριση των προγραμμάτων, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε ως ένα χρήσιμο εργαλείο, για την δράση των Συλλόγων μας και την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου μας. 

Για τους λόγους αυτούς, τόσο με δική μου πρωτοβουλία όσο και με ομοφωνία των συναδέλφων, ο Βασίλης Παγώνης και η "παρέα" του, επειδή έπληξαν σε μη μετρήσιμο βαθμό την αξιοπιστία του φορέα τους, τίθενται εκτός του ψηφοδελτίου μας, οριστικά και αμετάκλητα. Παράλληλα, στην απίθανη περίπτωση που ο ίδιος επιδιώξει να κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος για τα όργανα της Συνομοσπονδίας, «κάνοντας πως δεν βλέπει» τα επίσημα ευρήματά μας και παραγνωρίζοντας ότι έχει αποπεμφθεί τόσο από το Προεδρείο της ΕΣΕΕ όσο και της Ομοσπονδίας του, καλούμε τους συναδέλφους, για λόγους αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού μας λόγου, να αποδοκιμάσουν και να καταψηφίσουν τόσο τον ίδιο, όσο και τον οποιονδήποτε εντάξει μαζί του.

Η οικονομική διαφάνεια και η ηθική τάξη ήταν και θα είναι η απόλυτη αρχή της διοίκησης της ΕΣΕΕ ανεξαρτήτως κομμάτων, προσώπων και παρατάξεων. Έτσι αρχίσαμε και έτσι συνεχίζουμε χωρίς εκπτώσεις, για κανέναν και για τίποτα. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον αγώνα που δίνετε με πείσμα και σας καλώ να σταθείτε στα δυσκολότερα που έπονται, δίπλα στους Συλλόγους σας, στις Ομοσπονδίες και στην ΕΣΕΕ. 

​​​​​​​​ Συναδελφικά,
​​​​​​​​ Βασίλης Κορκίδης
​​​​​​​​ Πρόεδρος ΕΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου