Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣA



Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ- και έπειτα από την υποστήριξη του Προέδρου κ.Σάκη Τραχανίδη-  υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε αίθουσα που προσέφερε το Ενιαίο Λύκειο Γουμένισσας.
      Συμμετέχοντες του προγράμματος ήταν 21 επιχειρηματίες-μέλη του συλλόγου, οι οποίοι έλαβαν γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με τον χειρισμό των τροφίμων και με θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Πέρα από το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική πλέον η εκπαίδευση των επιχειρηματιών που χειρίζονται τρόφιμα, βάσει της νομοθεσίας [ΦΕΚ 2718/τ.Β’/08.10.2012] – το σύνολο των συμμετεχόντων επιχειρηματιών έκρινε ιδιαίτερα χρήσιμη την παρακολούθηση του προγράμματος καθώς οι ίδιοι έλαβαν γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και στην ικανοποίηση των πελατών τους.
     Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις εξής θεματικές ενότητες: ασφάλεια τροφίμων, μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών, τροφοδηλητηριάσεις και παρεμπόδιση, ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων, εργασιακό περιβάλλον, πρακτικές καθαρισμού/υποχρεώσεις εργοδότη, κοινά μιάσματα και έλεγχος, νομοθεσία υγιεινής τροφίμων. Τις θεματικές ενότητες ανέλυσαν οι πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες κα Χριστίνα Κωνσταντούδη (Υγειονομικός Επιθεωρητής) και κα Ιωάννα Μελικίδου (Τεχνολόγος Τροφίμων). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν προσωπικά ερωτήματα στις εκπαιδεύτριες για την επιχείρησή τους και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Εκτός από την θεωρητική προσέγγιση των θεμάτων, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε τεστ με σκοπό να εξασκηθούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΦΕΤ. Μετά την επίλυση των τεστ ακολούθησε σχολιασμός των απαντήσεων από την εκπαιδεύτρια και ομαδική συζήτηση.
     ΗΕπιμορφωτική Κιλκίς (εκπαιδευτικός φορέας) παρείχε προσωρινή Βεβαίωση Παρακολούθησης του σεμιναρίου σε κάθε συμμετέχοντα, την οποία μπορούν να επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου της επιχείρησης από την υγειονομική υπηρεσία.  Η Βεβαίωση Παρακολούθησης ισχύει έως ότου οι συμμετέχοντες λάβουν την επίσημη Πιστοποίηση του ΕΦΕΤ κατόπιν εξετάσεων. Αναφέρεται ότι η παρούσα πιστοποίηση του ΕΦΕΤ έχει 5ετή ισχύ.


Έπειτα από τη διαπίστωση της ανάγκης και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από μέρους άλλων επιχειρηματιών, η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γουμένισσας θα υλοποιήσει και δεύτερο τμήμα εκπαίδευσηςστην Γουμένισσα (σε περίπτωση που συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων). Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2341029690, 23410 28705 & 2343097340. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παρασκευή, συσκευασία, αποθήκευση , διακίνηση τροφίμων και ποτών δηλ. εστιατόρια, ψητοπωλεία , πιτσαρίες, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες ξηρών καρπών, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καντίνες, καφενεία, περίπτερα κ.λ.π.
Ο Διευθυντής της Επιμορφωτικής Κιλκίς κ.Παναγιώτης Αμοιρίδηςευχαριστεί για τη συνεργασία τον Πρόεδρο του  Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας, τον Λυκειάρχη κο Κωνσταντίνο Βαλτάκη για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά και τους επιχειρηματίες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου