Powered By Blogger

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» Συνδικαιούχοι ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ




Η δράση περιλαμβάνει:
§  Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
§  Πρακτική άσκηση σε  επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
§  Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων που παρέχονται στον ωφελούμενο από τον πάροχο κατάρτισης και τους Συνδικαιούχους πριν και κατά τη διάρκεια της κατάρτισης (θεωρητικής και πρακτικής)

Δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα θα έχουν νέοι έως είκοσι εννέα (29) ετών:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών», απαιτείται:
                      i.    Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
                     ii.    Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι και 31.12.1995
                    iii.     Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών», απαιτείται:
                      i.    Να έχουν γεννηθεί από το 1.1.1983 μέχρι και 31.12.1995
                     ii.    Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Εκπαιδευτικό Επίδομα
Α.1. Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ»:
Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.300€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Α.2. Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»:

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.000€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).



Επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις ενδεικτικά και όχι περιοριστικά που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, δηλαδή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του Σ.Ε.Τ.Ε., στις οποίες δεν συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες για την πρόσληψη του προσωπικού τους δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν.2190/1994 όπως ισχύει σήμερα.
Οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης με βάση τη Στατιστική Ταξινόμηση των Οικονομικών Δραστηριοτήτων NACE REV.2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύνανται να εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες ΣΤΑΚΟΔ 08:  49, 50, 51, 52, 55, 56, 62, 63, 73, 74, 77, 79, 81, 82, 90, 92, 93 και 94.

Οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης θερινής εποχικής λειτουργίας οφείλουν να απασχολούν στις 31 Ιουλίου 2013 αριθμητικά τον ίδιο αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν, την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Αντιστοίχως, οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης χειμερινής εποχικής λειτουργίας οφείλουν να απασχολούν στις 31 Δεκεμβρίου 2013 αριθμητικά τον ίδιο αριθμό προσωπικό που απασχολούσαν, την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Ειδικότερα, επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης που θα ασκηθούν ωφελούμενοι το έτος 2014, θα πρέπει να απασχολούν αντίστοιχα τον ίδιο αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν κατά τις αντίστοιχες ως άνω ημερομηνίες του έτους 2013.
Οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης μόνιμης λειτουργίας οφείλουν να απασχολούν την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης τον ίδιο αριθμό προσωπικού με αυτό που απασχολούσαν την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους. 
Εφόσον η εποχική ξενοδοχειακή επιχείρηση διατηρεί σε λειτουργία περισσότερες μονάδες, (Ξενοδοχειακές – Μαρίνες – SPA – Γκoλφ κλπ), το προσωπικό θα υπολογίζεται για την μονάδα στην οποία θα υλοποιηθεί η πρακτική άσκηση. Προκειμένου να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό του εποχικού προσωπικού δεν μπορεί να μεταφέρει στην συγκεκριμένη μονάδα όπου θα υλοποιηθεί η πρακτική άσκηση, το εποχικό προσωπικό που είχε απασχοληθεί το προηγούμενο έτος στις άλλες μονάδες της.
Στην έννοια του προσωπικού για την παρούσα πρόσκληση δεν νοούνται οι μαθητευόμενοι.
Για τον έλεγχο του αριθμού του προσωπικού των επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης με περισσότερα ειδικά σήματα λειτουργίας, θα λαμβάνεται ως κριτήριο για τον υπολογισμό του προσωπικού, το απασχολούμενο προσωπικό ανά ειδικό σήμα λειτουργίας. 
Σε κάθε περίπτωση, από την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης και μέχρι τη λήξη της πρακτικής άσκησης, οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης οφείλουν να απασχολούν τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων σε σχέση με το μέσο όρο του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του προηγούμενου έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου